+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gsteriliyor

Konu: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

  1. #1
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    TAH AICILAR

    Tahin Sosu
    Malzemeler
    4 yemek ka tahin
    4 yemek ka su
    6 yemek ka limon suyu
    Yapl
    Tahini kk bir kaseye koyun. Yavaa suyu ekleyin, karm koyulancaya kadar kuvvetlice kartrn. Koyulanca limon suyunu ekleyin. Bal kvamnda, krema haline gelinceye kadar kartrmaya devam edin. Artan sosun azn skca kapatrsanz, buzdolabnda bir haftaya kadar bekletebilirsiniz.
    pucu
    Tahin ezmesi susam tohumlarndan yaplr. Birok market ya da bakkalda bulunur. Tahin ayrmaya yatkndr. Kullanmadan nce, alttaki ar ksmla stteki susam yan dzgn bir karm haline getirinceye kadar kartrn. Tahini birok yemekteki soslarn yapmnda kullanabilirsiniz. Tahini kendi kutusunda buzdolabna kaldrarak aylarca gvenle saklayabilirsiniz.
    Bir Yemek Ka Tahinin Besin Deerleri
    Protein 1 gram
    Potasyum 28 mg.
    Sodyum 2 mg.
    Karbonhidrat 1 gram
    Kalori 27
    Fosfor 34 mg.
    Kalsiyum 6 mg.
    Ya 0.2 gram

  2. #2
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Kolay Humus
    (14 Porsiyon)
    Malzemeler
    1 bardak halanm, szlm nohut
    1 bardak sade, halanm pirin
    8 yemek ka tahin sosu
    1 di sarmsak, ince kylm (istee bal)
    Maydanoz veya nane yapraklar
    Yapl
    Pirinci paketteki tarife gre hazrlayn, ama biraz fazla su ekleyin ki daha fazla halanabilsin. Bu yemek iin yumuak, iyi pimi pirin kullanmalsnz.
    Nohut, sarmsak ve pirinci, iyi karmas iin azar azar mutfak robotuna koyup, pre haline getirin. Eer karm ok koyularsa, az miktar su veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Tahin sosu ekleyin ve iyice harmanlayn. Karm yayvan bir tabaa koyun. Maydanoz filizleri ya da nane yapraklaryla ssleyin. Kk kk doranm pita ekmei ya da dk potasyumlu i sebzeleri uzun uzun dorayp banabilirsiniz. (Dilimlenmi salatalk, soan paralar, yeil soan, biber dilimleri gibi).
    pucu
    Normal humus, yksek potasyum ve fosfor ierii sebebiyle bbrek diyetinde iyi bir seenek deildir. Biz nohutun yarsn sade halanm pirinle deitirdik ve tahin sosuyla hafifleterek kabul edilebilir bir bbrek hastas yemei yarattk. Orijinal lezzet tamamen korundu. Deitirilmi halini deneyin.
    Kolaylk iin konserve nohut kullanabilirsiniz. 450 - 500 gramlk kutuda, 200 mg’dan fazla sodyum iermeyenleri aln (bunlar salkl yiyecekler satan dkkanlarda bulabilirsiniz). Konserve svsnn tamamn boaltn ve nohutlar akan, souk su altnda ykayarak sodyum miktarn iyice azaltn.
    sterseniz kurutulmu nohut hazrlayabilirsiniz. Nohutlar bir gece nceden 3 - 4 kat kadar suda bekletin. Ertesi sabah beklettiiniz suyu dkn. Nohutlar 3 - 4 kat kadar suyla (tuz koymadan) 10 dakika kaynatn. Altn ksn ve en az bir saat ar ar kaynatn. Suyunu szn ve durulayn.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 2 gram
    Potasyum 56 mg.
    Sodyum 30 mg.
    Karbonhidrat 7 gram
    Kalori 50
    Fosfor 41 mg.
    Kalsiyum 11 mg.
    Ya 1 gram

  3. #3
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Baba Gannu
    (8 Porsiyon)
    Malzemeler
    1 byk veya 2 ortay boy patlcan
    4 yemek ka tahin sosu
    2 di sarmsak
    1/4 bardak limon suyu
    Yapl
    Patlcan zgaraya koymadan nce baz yerlerinden atalla delerseniz, patlamasn nlersiniz. yice kzlenip, yumuayana kadar zgarada tutun. Ne kadar kzlerseniz o kadar lezzetli olur.
    Frndan karn ve soumaya brakn. Patlcann etli ksmlarn kakla kazyarak karn. Kabua ne kadar yakn giderseniz, kmr lezzetini o kadar alrsnz. Patlcann iinden yaklak 2 bardak lerek bir kaseye boaltn ve atal ya da rpma teliyle patates presi kvamna gelinceye kadar kartrn. stediiniz lezzete gelene kadar her seferinde bir yemek ka tahin sosu ekleyin, sarmsak dilerinin her birine bir krdan takn ve karmn iine yerletirin. Birka saat buzdolabnda tutun, sarmsak tadnn yaylmas iin arada kartrn.
    Servis iin sarmsak ve krdanlar ayrp, karm geni bir kaseye yayn. Maydanozla ssleyin. Dilimlenmi salatalk, soan paralar, taze soan, biber dilimleri gibi dk potasyumlu i sebzeleri banarak yiyebilirsiniz. Ayrca kk pita paralarn da kak gibi kullanabilirsiniz.
    pucu
    Sert, lekesiz, hafif patlcanlar sein, bunlarn ekirdekleri gelimemitir ve en lezzetlileridir.
    Pf noktas: Patlcanlar btn olarak kzlemek iin frn zgarasndan birka cm (8 - 10) uzakta tutun. Her taraf kzlenene ve ii yumuayana kadar ara sra evirin. (Bakla kontrol edebilirsiniz) Izgara yaparken saplarn brakrsanz patlcan hareket ettirmeniz kolay olur.
    Pf noktas: Patlcanlar ak havada, kmr zgarasnda da hazrlayabilirsiniz. Bazlar gazl mutfak ocann zerinde yaparlar ama bu ok zahmetlidir.

    Pf noktas:
    Hangi yntemi uygularsanz uygulayn, nceden patlcanlar bir ka yerinden deldiinizden emin olun (Patatesi piirmeden nce yaptmz gibi).
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 1 gram
    Potasyum 94 mg.
    Sodyum 2 mg.
    Karbonhidrat 3 gram
    Kalori 24
    Fosfor 29 mg.
    Kalsiyum 16 mg.
    Ya 1 gram

  4. #4
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Tahinli Ton Bal
    (2 Porsiyon)
    Malzemeler
    350 gram ton bal
    1/2 bardak soan, dilimlenmi
    1 yemek ka zeytinya
    Piirme spreyi
    1 yemek ka am fst
    4 yemek ka tahin sosu
    Biberli yeil zeytin dilimi
    Yapl
    Tonbaln boaltn. Fazla tuzunu atmak iin ykayn ve kurumaya brakn. atalla ya da parmaklarnzla ezin, hafife alt st edin. Servis tabana aln ve balk ekli vermeye aln.
    Soanlar karamel rengine gelene kadar kavurun. Fstklar hazrlamak iin, az miktarda zeytin yayla yalanm scak tavaya atp, hzlca stn. Altn sars - kahverengi olana kadar 1 - 2 dakika kartrn.
    Tahin sosunu ton balnn zerine dkn. Karamel gibi olmu soanlar zerine yerletirin, fstklarla ssleyin. Paralanm zeytinlerle gz yapn. Bu yemek hemen servis edilebilir. Ton baln souk tercih ediyorsanz, buzdolabnda tutun ve sslemeleri hazrlayn. Sslemeleri servisten hemen nce ekleyin. Servis iin, kk bir para ton karmn kk pita dilimlerinin zerine yerletirin.
    pucu
    Soanlar karamel renginde kavurmak: Birok a ya koymadan nce tavay stmay nerir. Ya kzdrn, hemen doranm soanlar ekleyin, ksk atete sk sk kartrn. Soanlarn yanmadan altn sars - kahverengi olmas gerekir. Soanlar kzartrken fazla yadan kann ve nceden 175 derecede stlm frnda 20 dakika piirin. Yanmamalar iin dikkatle izleyin. Frndan frna fark olabilir. am fst yksek potasyum ve fosfor ierii sebebiyle bbrek diyetinde sk kullanmaya uygun deildir.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 5 gram
    Potasyum 77 mg.
    Sodyum56 mg.
    Karbonhidrat 1 gram
    Kalori 51
    Fosfor 49 mg.
    Kalsiyum 36 mg.
    Ya 3 gram

  5. #5
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Yaprak Sarmas
    Malzemeler
    28 asma yapra
    1/2 bardak uzun taneli pirin, i
    1/2 bardak maydanoz, doranm
    1/2 bardak soan, doranm
    1/2 ay ka yenibahar
    1 ay ka limon enisi
    3 yemek ka zeytinya
    1/2 bardak limon suyu
    Yapl
    Asma yapraklarn hazrlayn. Taze yapraklar akan souk suda ykayn. Kklerin ularn ayklayn. Kaynayan suda 30 - 60 saniye sarartn. Yapraklar bir havlunun zerinde kurutun. 1 yemek ka zeytin yan ssleme iin ayrn. Kalan btn malzemeyi kk bir kasede iyice kartrn. Her yapran alt yznn sapl tarafnn ucuna 1 ay ka hazrladnz iten koyun, kenarlar 1 - 2 cm ieri kvrn. 10 - 12 cm. uzunluunda, 1,5 - 2 cm. kalnlnda olacak ekilde sarmaya devam edin. Hazrladnz sarmalar orta byklkte bir tencerenin dibine dizin. Her kata 8’er tane gelecek ekilde 3 sra dizin. Her kat bir alttakinin tersi ynnde yerletirin.
    Sarmalarn hepsini tencereye yerletirdikten sonra 1 bardak limon suyu ve zerini kapayacak kadar su ekleyin. Kapan kapatn ve kaynayana kadar orta - yksek atete tutun. Sonra altn ksn ve 45 - 55 dakika piirin. Soumaya brakn. Bir kak yardmyla sarmalar teker teker yayvan bir tabaa dizin. 1 yemek ka zeytin yan zerine gezdirin. Souk ya da oda scaklnda pita ekmeiyle birlikte servis yapn.
    pucu
    Sper marketlerde bulunan konserve asma yapra eitlerinin lezzeti ok daha hafif olur. Ykansa bile konserve asma yapraklarnn soydum ierii yksektir. Eer taze ya da tuzlu dondurulmu asma yapraklar bulamazsanz bu yemei yapmanz nermeyiz. Yabani ya da yresel asma yapra kullanabilirsiniz. Gen yapraklar toplayn, bunlar kk, az damarl ve daha ak renk olurlar ve yal yapraklarn altnda bulunurlar. Taze yapraklar kolayca dondurulabilir. Souk suya tutun, kurumaya brakn ve plastik bir rt ya da folyoya yayarak sarn ve dondurun. Kullanmak iin zlmesini ve kurumasn bekleyin. Saratmayn. Mutlaka uzun taneli pirin kullann. Ksa taneliler asma yapraklarndan daha abuk pieceinden ii ok yumuak olur. Geleneksel olarak, etsiz sarmalar souk ya da oda scaklnda, etli olanlar ise scak servis yaplr.
    Bir Yaprak Sarmasnn Besin Deerleri
    Protein 0 gram
    Potasyum 27 mg.
    Sodyum 1 mg.
    Karbonhidrat 3 gram
    Kalori 27
    Fosfor 5 mg.
    Kalsiyum 14 mg.
    Ya 2 gram

  6. #6
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Taze Fasulye
    (6 Porsiyon)
    Malzemeler
    2 yemek ka zeytinya
    1/2 bardak soan, ince doranm
    1/2 bardak domates, doranm
    1 paket dondurulmu taze fasulye, 300 gr.
    1 di sarmsak, ezilmi (istee bal)
    1/2 ay ka yenibahar
    Lezzet verecek kadar karabiber
    Yapl
    Soanlar zeytin yanda yumuayana kadar kavurun. Taze fasulye, domates ve sarmsa ekleyin. 30 dakika piirin.
    Baharatlar ekleyin ve fasulyeler yumuayana kadar 15 dakika daha kaynatn. Gerekirse biraz su ekleyin. Souk ya da oda scaklnda pita ekmeiyle servis yapn.
    pucu
    Bu itah ac, ana yemek olarak da sunulan Lubi’nin eidi olup, baka yemeklere de mkemmelen elik edebilen bir sebzedir. Damak tadnza gre ya miktarn azaltabilirsiniz. Hazr, kutulanm domates kullanacaksnz az veya hi tuzlanmamlar tercih edin.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 1 gram
    Potasyum 155 mg.
    Sodyum 4 mg.
    Karbonhidrat 5 gram
    Kalori 66
    Fosfor 23 mg.
    Kalsiyum 29 mg.
    Ya 5 gram

  7. #7
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Karnbahar Mezesi
    (6 Porsiyon)
    Malzemeler
    2 bardak taze karnbahar (pinpon topu byklnde kesilmi)
    Piirme spreyi
    4 yemek ka tahin sosu
    Maydanoz filizleri
    Yapl
    Karnbaharlar ykayp, suyunu szdrn. Karnbaharlar yapmayan frn kadnn zerine yerletirip, piirme spreyi ile slatn. 350 derecede, altn sars rengini alncaya kadar hafife kzartn. Eer karnbaharlar rengini almadan nce pierlerse, 1 - 2 dakika zgarada tutarak koyu altn sars yapabilirsiniz. ine bandrmak iin byk bir kase tahin sosunu karnbaharlar koyduunuz yayvan taban zerine yerletirin. Maydanozlarla ssleyin. Pita ekmeiyle servis edin.
    pucu
    Bu da scak servis edilen mkemmel bir sebze garnitrdr. Tahin sosuyla kartrarak oda scaklndayken pita ekmei iinde itah ac olarak sunabilirsiniz. Sebzeli itah aclar genellikle yada kzartlarak hazrlanr. Ancak yemek spreyi ile frnlamakla elde edilecek lezzet de 1 - 2 bardak yada kzartlm kadar tatmin edici olabilir. Fakat frnlamak ok daha salkldr.
    Pf noktas: Potasyum deerlerini azaltmak iin dondurulmu karnbahar kullanabilirsiniz. En iyi sonu iin zn, suyunu iyice aktn, fazla nemini almak iin kat havlularla kurulayn. Piirme spreyiyle hafife slatn ve tarif edildii gibi frnlayn.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 1 gram
    Potasyum 137 mg.
    Sodyum 6 mg.
    Karbonhidrat 2 gram
    Kalori 26
    Fosfor 38 mg.
    Kalsiyum 14 mg.
    Ya 1 gram

  8. #8
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Patlcan Mezesi
    Malzemeler
    1 orta byklkte patlcan (2 bardak i patlcan kacak kadar olmal)
    Piirme spreyi
    4 yemek ka tahin sosu
    Maydanoz filizleri
    Yapl
    Patlcan soyun ve 2 bardaklk ksmn aln. Aldnz patlcan 0.5 cm kalnlnda, 10 cm uzunluunda dilimleyin. Bu dilimleri piirme spreyi ile slatlm yapmaz frn tepsisine dizin. Patlcan dilimlerini de piirme spreyi ile slatn. 350 derecede, hafif koyulamas iin 1 - 2 sefer evirerek, 20 dakika ya da yumuayncaya kadar frnlayn. Yayvan bir tabaa yerletirip yanna banmak iin kk bir kase tahin sosu koyun. Maydanozla ssleyin. Pita ekmeiyle servis edin.
    Bbrek hastalar iin bir porsiyon, toplam patlcan dilimlerinin altda biri ile 2 ay ka tahin sosundan oluur.
    pucu
    Patlcanlar soyarken sap ksmn kesip atn. Dier ucunu da kesip atn. Patlcan bir ucunun zerine oturtun. Keskin bir bak aln ve tam kabuun altndan balayarak yukardan aaya doru kesin.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 1 gram
    Potasyum 78 mg.
    Sodyum 2 mg.
    Karbonhidrat 2 gram
    Kalori 25
    Fosfor 32 mg.
    Kalsiyum 14 mg.
    Ya 1 gram

  9. #9
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    Kabak Mezesi
    Malzemeler
    2 bardak 0.5 kalnlnda kabak dilimleri
    Piirme spreyi
    4 yemek ka tahin sosu
    Maydanoz filizleri
    Yapl
    Bu dilimleri piirme spreyi ile slatlm yapmaz frn tepsisine dizin. Patlcan dilimlerini de piirme spreyi ile slatn. 350 derecede frnlayn. Kabak karnbahardan ok daha abuk pier, hatta patlcandan bile abuk pier. st ve altn ayn anda pitiini grrsnz. Eer pimediyse altn evirin veya zgarada dikkatlice kzartn. Kabak dilimlerini yayvan bir tabaa yerletirip yanna banmak iin kk bir kase Tahin sosu koyun. Maydanozla ssleyin. Pita ekmeiyle servis edin. Bbrek hastalar iin bir porsiyon, toplam patlcan dilimlerinin altda biri ile 2 ay ka Tahin sosundan oluur.
    pucu
    Her zaman krpe, koyu yeil, lekesiz 15 - 20 cm. uzunluundaki kabaklar sein. Kaba uzunlamasna 5.5 cm. kalnlnda dilimlere kesin. Eer dilimlerin ok uzun olduunu dnyorsanz ikiye bln. Kalabalk iseniz karnbahar, patlcan ve kabak mezelerini birlikte servis yapabilirsiniz.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 1 gram
    Potasyum 112 mg.
    Sodyum 2 mg.
    Karbonhidrat 2 gram
    Kalori 23
    Fosfor 35 mg.
    Kalsiyum 9 mg.
    Ya 1 gram

  10. #10
    Administrator Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin has a reputation beyond repute Yasemin - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    13.122
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Yemek Tarifleri (Bbrek Hastalar in)

    algam Turusu
    Malzemeler
    3 bardak beyaz algam
    1/2 kk pancar, halanm ve soyulmu, renk vermesi iin
    2 di sarmsak (istee bal)
    Salamura iin:
    2 1/2 bardak su
    1 1/4 bardak beyaz sirke
    1 yemek ka tuz
    Kapakl kavanoz 1 lt.
    Yapl
    Kavanozu ve kapan ykayn. byk bir tencerede kavanozu tamamen kaplayacak kadar suyla 10 dakika kaynatn. Suyunu boaltp, kenara kaldrn. Baka bir kapta su,sirke ve tuzu kartrn. algamlarn kabuklarn soymadan, frayla temizleyin, toplam 30 para olacak ekilde kesin ve temiz kavanozun iine koyun. Pancar ikiye kesin. Sarmsa soyun. Pancar ve sarmsa kavanoza ekleyin. Kavanozu azna kadar salamurayla doldurun. Artan salamuray atn. Kavanozun kapan skca kapatn. Normal konserve yapar gibi kavanozu suya batrmanza gerek yoktur. Kavanozu serin bir yere kaldrn (buzdolabna deil) ve 7 gn boyunca algamlarn salamuray ekmesini bekleyin. Tuz ve pancar renginin kavanozun her yanna eit datlmas iin birka gnde bir ters evirin. 7 gnden sonra dolaba kaldrn ve afiyetle yiyin.
    pucu
    Bu tarifte ular hafife morlam, tad belirginlemi beyaz algamlar kullanlr. ap 10 cm. den byk olmayan krpe, lekesiz algamlar aln. Krpe algamlarn hafif bir tad olur. algam turusunun tad biraz keskin olur ve ok ferahlatcdr. tah aclar tabana renk katar ve ayn zamanda dier yemeklerin yannda garnitr olarak da servis edilebilir. 7 gn sren turulama ileminden sonra algamlar buz dolabna kaldrn ve 1 ay ierisinde tketin. Tuz miktarn azaltmak iin algam turularn yemeden nce souk suda ykayabilirsiniz. Renklerini ve lezzetlerini kaybetmezler.
    Bir Porsiyonun Besin Deerleri
    Protein 0 gram
    Potasyum 44 mg.
    Sodyum 198 mg.
    Karbonhidrat 2 gram
    Kalori 6
    Fosfor 6 mg.
    Kalsiyum 5 mg.
    Ya 0 gram

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 1 2 3 SonuncuSonuncu

Benzer Konular

  1. Prostat-bbrek kanserine 'kriyoterapi'
    Konu Sahibi doktor Forum Salk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06-10-2007, 00:21
  2. dondurma tarifleri
    Konu Sahibi betl__ Forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 25-09-2007, 22:11
  3. 'Bbrek kardelii' glendirilecek
    Konu Sahibi bioadam Forum Salk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11-08-2007, 21:26
  4. Bbrek Talar
    Konu Sahibi Yasemin Forum Salk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18-07-2007, 09:05
  5. Pirinli-Sebzeli Paz Sarmas-Yemek Tarifleri
    Konu Sahibi HaBeRCi Forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17-07-2007, 19:10

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Ykleme Yetkiniz Yok
  • Mesajnz Deitirme Yetkiniz Yok
solar enerji gne enerjisi